Szüret: a magyar vállalatok negyede érett

A magyar vállalatok negyede érett mesterséges intelligencia (MI) felhasználónak számít, az előnyök kiaknázásához ugyanakkor elengedhetetlen a dolgozók képzése, derül ki egy globális felmérésből.

Az elemzés szerint azok a vállalatok vészelik át a legkönnyebben a járványhelyzet okozta gazdasági megrázkódtatást, amelyek egy időben vezetik be a mesterséges intelligenciára épülő új technológiákat és gondoskodnak a munkavállalóik képzéséről. A kutatás szerint a magyarországi cégek kiemelkedőnek számítanak abban, hogy hol tartanak az MI alkalmazásában. Itt valamivel a világátlagot meghaladó, közel huszonöt százalékos a magukat érett mesterséges intelligencia felhasználóként jellemző vállalatok aránya, azaz az MI a munkafolyamatok, a szolgáltatások és termékek integráns részét képezi. Vezetőik kétharmada szerint nőtt a működésük hatékonysága és a vevőik elégedettsége. Azoknál a cégeknél, ahol már korábban bevezették a mesterséges intelligenciát, az összes vizsgált ország átlagában a dolgozók hatvanöt százaléka már részesült valamilyen MI-képzésben, Magyarországon pedig a dolgozók közel fele. Globálisan a dolgozók harmincnyolc százaléka, Magyarországon huszonöt százaléka szerezte meg az MI-hez szükséges tudást a kutatás szerint. Kitért arra, hogy míg a világ átlagában, vagy éppen Németországban minden második nagyvállalatnál már futnak ezek a képzések, addig Magyarországon a cégek harminc százalékánál vannak folyamatban, s hatvan százalék tervezi a beindításukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NAV: annyi a papírszámláknak

hét jún 1 , 2020
Július 1-től több mint egymillió vállalkozás egymás közötti ügyletének a számlaadatait látja az adóhivatal. A gazdálkodókat egy újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával. A zökkenőmentes átállást pedig a július 1-től szeptember 30-ig tartó szankciómentes-időszak biztosítja – […]
ZX-81

És még ez is...