Szuperszámítógép: a világ élmezőnyében a Miskolci Egyetem hallgatói

HAL9000x, szuperszámítógép, szerverA Miskolci Egyetem informatikus-hallgatói csapata idén is bejutott a világ egyik legnívósabb szuperszámítógép-verseny, az Asia Student Supercomputer Challenge (ASC16) Kínában megrendezett döntőjébe, és innen “Első osztályú díjjal” (First Class Award) térhetett haza – közölte a felsőoktatási intézmény. Az egyetem tájékoztatása szerint a világ számos pontjáról az idei versenyre több mint 170 csapat jelentkezett, a megmérettetés ázsiai döntőjén azonban csupán az első fordulóban legjobb eredményt elérő 16 csapat vehetett részt, köztük a miskolci campus gépészmérnöki és informatikai karának hallgatói is.

Idén a hallgatók számára már az egyetem új – másodpercenként nyolcmilliószor egymillió művelet elvégzésére képes – szuperszámítógépe is segítséget nyújtott a felkészülésben, a szuperszámítógép-technológia megismerése pedig mára szervesen beépült a felsőoktatási intézmény informatikus-képzésébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kishal: internetes kereskedőt fülelt le a NAV

ked máj 10 , 2016
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és adóellenőrei magánlakásán foglalták le egy internetes kereskedő 300 ezer forintos hamisított árukészletét. A pénzügyőrök és revizorok a fővárosban végeztek ellenőrzést egy internetes kereskedőnél. A revizorok a hirdetési oldalon található fej- és fülhallgató kínálatból választottak, azonban vásárlásukról számlát nem kaptak. Ezt követően a pénzügyőrök […]
bilincs

Friss, ropogós