Szupermen nem álom: ilyen lesz a szupertelefon

IoTA szuperttelefon vízióját Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának globális vezetője vázolta először nyáron Sanghajban, az ázsiai Mobile Word Congress-en.

2: A Dolgok Internete megteremti majd a „szuperembert”
A szupertelefonok intelligenciája, az emberi agy, illetve világról alkotott percepcióik össze lesznek kötve. A világunk fokozatosan egy óriási hálózattá fog válni, megteremtve a dolgok internetét (IoT), amely összeköti majd az embert az emberrel, az embert a tárgyakkal, valamint a tárgyakat a tárgyakkal. A hangyák vagy a méhek sem tudnak önállóan létezni, túlélni, hanem világosan meghatározott világban, szerepek és feladatok szerint élnek. Ennek alapján könnyű elképzelni, hogy ha összekapcsoljuk a külön-külön korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló adatokat, amelyek az egyénektől érkeznek, akkor egy kollektív, intelligens, figyelő, és kreatív képességekkel rendelkező „szuperstruktúra” jön létre. A z IoT az a platform, amelyen egy ilyen „szuperstruktúra” kifejleszthető. Szükséges viszont egy egységes multi-protokoll rendszer ahhoz, hogy kezelni lehessen az IoT-n lévő rengeteg adatot, a felhasználók, az otthoni eszközök, a járművek különböző körülmények közötti összekapcsolását. Ennek egyik példája a Mirror Link, amely megkönnyíti a kommunikációt az autó és az okostelefon között – mondta Yu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Előbb mérj, azután merj belevágni: tanácsok migránsoknak

hét aug 10 , 2015
ShareTweetPinShareNagy macera, legalábbis informatikai szempontból, ha két vállalat összeolvad, az egyik felvásárolja a másikat, szoftvereket, hardvereket kell leselejtezni, bevezetni, migrálni, kész idegbaj. S mivel „szezonja” van a migrálásnak, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet munkatársai segítő kezet nyújtanak azoknak a társaságoknak, amelyek rászorulnak. 1. Mérjük fel, mit kell költöztetnünk! Az […]

És még ez is...