Sztrájkot hirdetett az MCDSz a Villeroy & Boch-nál

Sztrájkot hirdetett a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi üzemében, a munkabeszüntetés kedd 0 órától csütörtök reggel 6-ig tart – közölte Járási Tamás elnök. A közlemény szerint az 54 órás sztrájkra azért kerül sor, mert a munkáltató nem hajtja végre a MCDSz által kért 12 százalékos, a szakszervezet szerint a társaság gazdasági helyzete alapján is reális mértékű béremelést. A sztrájkot a szakszervezet felmérése szerint több mint háromszáz munkavállaló támogatja – áll a közleményben.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. közleménye szerint a vállalat menedzsmentje még 2017 végén tájékoztatta a cégnél működő szakszervezeteket, hogy a tulajdonos Villeroy & Boch AG a 2018-as bérfejlesztést április 1-jétől kívánja végrehajtani. Ezt a döntést a cégnél működő mindkét szakszervezet tudomásul vette, így az azóta eltelt időszakban több fordulóban zajlottak a tárgyalások az idei bérfejlesztésről. A megbeszélések a vállalat konszern jellegéből adódóan a korábbi években is több körben, és több héten át tartottak.

A vállalat legutóbbi ajánlatát, amely – számos más elem mellett – átlagosan 8 százalékos alapbéremelést biztosít a munkavállalóknak, március 22-én az egyik szakszervezet, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. Szakszervezeti Alapszervezete elfogadta. A cég, a nagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezettel történt megállapodás alapján, április 1-jétől, a megállapodásban szereplő béremeléseket végrehajtja, és erről értesíti a munkatársakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Agybaj: a DK nullára csökkentené az internet áfáját

szo márc 31 , 2018
Az internet áfájának megszüntetését ígéri a Demokratikus Koalíció (DK). Gyurcsány Ferenc a DK elnöke ismertette pártja gazdasági elképzeléseit. Mint elmondta, áfacsökkentést hajtanak végre az alapvető élelmiszerek, az internet-szolgáltatás és a megújuló energia területein. Kérdésre hozzátette, hogy az internet áfáját nullára csökkentik.
Gyurcsány Ferenc

Friss, ropogós