Sztrájkkal fenyegetnek az informatikusok – Spanyolországban

sztrajkAz Ibériai-félsziget nagyobbik országának gyakorló és leendő informatikus mérnökei csütörtökön kilátásba helyezték Mariano Rajoynak, az ügyvezető néppárti spanyol miniszterelnöknek, hogy az ágazat sztrájkot hirdet meg, ha kormánya nem teljesíti a követeléseiket. Még nem tűzték ki a sztrájk időpontját, de négy testületük már létrehozta az előkészítő bizottságot, hogy figyelemmel kísérjék a tárgyalások menetét. Az egyik legfőbb követelés alapján azonnali intézkedéseket követelnek Rajoytól, vagyis a leendő és a már végzett szakemberek is kapjanak ugyanolyan jogosítványokat és kedvezményeket, mint amilyenek már léteznek a többi mérnöki ágazatban. Vasárnap tartják a megismételt spanyolországi általános választásokat, ezért felhívást intéznek az egyes országrészek szakmai és intézményi szerveihez, június 26-a után pedig a parlamenti pártok képviselőihez is.
Sobieski Tamás

A vezető spanyol gazdasági portál, a Cinco Días másik, még június elején közölt elemzése szerint az Európai Bizottság úgy becsüli, hogy 2020-ig mintegy egymillió informatikus fog hiányozni a munkaerőpiacról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Időgépet dobott a piacra a Cisco

ked jún 21 , 2016
Piacon a Cisco Tetration Analytics platform, amely teljes átláthatóságot és valós idejű elemzést biztosít az adatközpontokban. A megoldás összegyűjti a hardveres és szoftveres érzékelőkből érkező telemetria adatokat, és elemzi azokat. A Tetration olyan kritikus problémákra is megoldást kínál, mint a szabályozásoknak való megfelelés, az alkalmazások elemzése és a fehérlistákon alapuló […]

Friss, ropogós