Szövetségbe forrtak a hazai oktatástechnológiai cégek

Horváth Ádám, Red BoxMegalakult az EDUCATION:NEXT Oktatástechnológiai Szövetség.

A szervezet nagy célt tűzött ki maga elé: a magyar oktatási ökoszisztéma szereplőinek szakmai támogatása, érdekeinek képviselete és szemléletformálás a nemzetközi trendek és gyakorlatok alapján. A szövetség elnökének Horváth Ádámot, a Maker’s Red Box startup szakmai vezetőjét választották.

„Az oktatás folyamatosan változik, fejlődik, próbál reagálni a változó igényekre, ezért az innováció megkerülhetetlen, mint minden más iparágban” — jelentette ki Horváth . Véleménye szerint az oktatástechnológia, támogatva a korszerű pedagógiai megoldásokat, választ kínálhat az oktatás kihívásaira. Jelen pillanatban a leggyorsabban fejlődő iparág az oktatástechnológia, gyorsabban fejlődik, mint az autóipar és ebből nem szabad kimaradni. A magyar cégeknek a nemzetközi piacon is meg kell jelenni, ha a hazai oktatás versenyképességét szeretnénk megőrizni” – emelte ki az elnök az oktatástechnológiai cégek összefogásának szükségességével kapcsolatban.

A szövetség 2023 elején felmérést készít, hogy feltérképezze a hazai iparág fejlesztési igényeit, valamint javaslatokat és ajánlásokat fogalmaz meg az innovatív oktatási és tanulási módszerekkel kapcsolatban. A szövetség feladatául tűzte ki, hogy az export fókuszú hazai fejlesztéseknek és cégeknek közös külföldi megjelenéseket szervezzenek, valamint csatlakozási lehetőséget a nemzetközi – például a European Edtech Alliance – hálózatokhoz.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon a foci-vb: ha már tévét vásárolsz, így...

sze nov 2 , 2022
ShareTweetPinShareAlig három hét van hátra a 22., Katarban megrendezett labdarúgó-világbajnokság döntőjéig. Ilyenkor érzik sokan, hogy alig másfél éve vásárolt száz colos készülékük jobban fog mutatni a kilenc négyzetméteres gyermekszobában, cserében egy még hatalmasabb, még csodálatosabb készülékkel ajándékozzák meg magukat… úgyis nyakunkon a karácsony. A vásárlást eldöntő mérlegelés alapja a tévéméret, […]
televizió

És még ez is...