Szörnyű távlatok

A Telenor idei utolsó Okostelefon “Akadémiájának” előadói a “keresés” világába engedtek betekintést a több száz fős közönségnek november 27-én a VAM Design Centerben. Nyitó előadásában Jóföldi Endre, a Precognox Informatikai Kft. ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője a kontextus alapú keresésről szólva arra világított rá, hogy a keresés sok szempontból átalakulóban van, hiszen az okos eszközök ma már képesek arra, hogy például tartózkodási helyünkből, mozgásunkból vagy akár korábbi használati szokásainkból kikövetkeztessék, milyen válaszokra van szükségünk, és azokat akár kérdés nélkül is felkínálják nekünk.

A Google adatai szerint világszinten havonta 100 milliárd keresést indítanak rendszerükben, aminek 15 százaléka új keresés, azaz olyan kérdés, amit más, korábban még nem tett fel az Google rendszereiben. Ugyanakkor nincsen minden feltett kérdésre releváns válasz az interneten. Az okostelefonokra fejlesztett piackutatási módszerek a felhasználói közösség által nyújtott információk alapján akár – a felhasználók hétköznapi tevékenységeivel is – hozzájárulnak ahhoz, hogy eddig nem létező válaszok szülessenek, és a keresők a későbbiekben addig nem ismert, releváns találatokat biztosítsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A sorrend: Telekom, UPC, Digi

hét dec 2 , 2013
Az NMHH gyorsjelentése szerint októberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 774 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései októberben 937 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 351 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2013 októberében az adatszolgáltatók […]