Szombaton is folytatódott a Románia elleni kibertámadások

killnet hackerbandaFolytatódnak a romániai kormányzati intézmények, pártok és magánvállalatok weboldalai elleni kibertámadások, szombat hajnalban az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) honlapját, a www.dnsc.ro-t is terheléses támadás érte.

A kibertámadásról közleményben számolt be az intézmény. Azt írták, hajnali 2 óra 30 perckor érte támadás az oldalt, de 8 óra 30 percre szakembereik helyreállították annak elérhetőségét. Az igazgatóság ismételten hangsúlyozta a weboldalak és a kiberinfrastruktúrák védelmét szolgáló megfelelő intézkedések fontosságát, kiemelve, hogy az igazgatóság honlapján elérhető egy kiberbiztonsági útmutató. A DNCS szakemberei más illetékes intézményekkel együtt dolgoznak a kibertámadások kivizsgálásán, illetve elhárításán. Az oroszbarát Killnet hackercsoport által felvállalt támadások miatt a kormány, a védelmi minisztérium, az országos határrendészet, az állami vasúttársaság, az OTP Bank, a Szociáldemokrata Párt és a DNSC honlapja vált átmenetileg elérhetetlenné – áll a közleményben, amely szerint pénteken a DNCS közzétett a támadásokhoz köthető 266 ip-címet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kiberháború: vasárnap folytatódott a Románia elleni támadás

hét máj 2 , 2022
A Romániai Különleges Távközlési Szolgálat (STS) kiberbiztonsági szakemberei a hétvége folyamán több ezer kibertámadást blokkoltak, amelyek Románia legfontosabb intézményeinek weboldalait célozták. A STS közleményből számolt be arról, hogy jelentősen megnőtt az intézmények honlapjai ellen elkövetett kibertámadások száma. Ez már kiberháború. „A STS hatékony és gyors kiberbiztonsági intézkedéseket hozott egyrészt az […]
killnet hackerbanda

És még ez is...