Szolgáltató központokkal erősítene Miskolc

Miskolc új piacra készül betörni: szolgáltató központok számára kínál lehetőségeket.

Bár jelenleg is működik négy, összesen 1200 főt foglalkoztató szolgáltató központ Miskolcon, további jelentős potenciállal rendelkezik ezen a területen a város, köszönhetően az elmúlt évek összehangolt fejlesztési programjainak. A stratégiai terv három pillérre épül. Egyrészt a munkaerő-tartalékra, mivel a város és harminc km-es vonzáskörzetében mintegy 17 ezer fős potenciális munkavállaló van, ráadásul ennek negyven százaléka megfelelő képzettséggel rendelkezik, további 25 százalék pedig egy felkészítő programot követően azonnal munkába állhat. A második pillér a meglévő és fejlesztés alatt álló infrastruktúra, amelynek köszönhetően önkormányzati és magánberuházásban jelentős, magas minőségű irodai kapacitások állnak hamarosan rendelkezésre. Ezt támogatja a Kassa-Miskolc autópálya megvalósulása, továbbá az önkormányzati bérlakás-állomány bővülése.

A harmadik pillér az oktatás. A Miskolci Egyetem kilencezer szakember kibocsátására képes évente, és befektetői igény esetén vállalják, hogy hat hónap alatt akkreditáltatják a szükséges képzési programot, így fél éven belül indítható a leendő munkavállalók képzése. Az önkormányzati és állami beruházásokon túl a magántőke is perspektívát lát ezen a területen. A Hell cégcsoport Avalon Business Center fejlesztési terveit bemutatva Hegedűs Réka kiemelte: a város központjában négyszintes irodaház létesül. Három szintjén, egyenként 5300 négyzetméteren, A+ minősítésű irodákat alakítanak ki. A Vodafone miskolci szolgáltatóközpontjával kapcsolatos tapasztalatairól Budai J. Gergő, a társaság vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta, hogy a 2010-ben a Vodafone-hoz csatlakozott munkavállalók több, mint harminc százaléka jelenleg is a cégnél dolgozik, azaz alacsony a fluktuáció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bevásárolt a PMI

pén okt 11 , 2019
A Project Management Institute (PMI) bejelentette, hogy megvásárolta a FLEX-et a Net Objectives-től. A projektmenedzsment terén tevékenykedő szakmai szervezeteket tömörítő, vezető, nemzetközi non-profit szövetség, a PMI bejelentette, hogy megvásárolta a Net Objectives-től a FLEX módszert. A FLEX megközelítés segíti a szervezeteket annak megértésében, hogy „mi az, ami nem működik” a […]

És még ez is...