Szolgáltatássá válnak a biztonságtechnikai rendszerek

felhoA biztonságtechnikai iparág a kedvezőtlen gazdasági folyamatok dacára is folyamatos növekedést mutat, évente közel hét százalékos növekedésről számolnak be a nemzetközi piackutatók. Éppen ezért az egyik legnagyobb innovációs erővel rendelkező szakterületként tartják számon világszerte, ahol évről évre frissülő informatikai és műszaki trendekről lehet beszámolni. “Bár a biztonságtechnológia kapcsán beszélhetünk általános tendenciákról, az épületüzemeltetés, a vagyonvédelem, a beléptetés és a munkaidőnyilvántartás szakterületén más-más trendek válnak húzóerővé” — állítja Filkorn József, a SEAWING Kft. fejlesztési igazgatója, biztonságtechnikai szakértő. A nemzetközi piaci szereplők egyetértenek abban, hogy a biztonsági termékek gyártói egyre inkább szolgáltatásként tekintenek a rendszerekre, melyekkel hosszú távon csökkentik a végfelhasználók működési költségeit – ezekkel a szolgáltatáscsomagokkal a vásárlókat is könnyebb meggyőzniük arról, hogy ne egyszerű kiadásként, hanem beruházásként tekintsenek az együttműködésre.

A felhő alapú megoldások elterjedésével megrendelői oldalon is nő az igény a szolgáltatásként, helyszíntől függetlenül működő rendszerekre. A trendek az integrált rendszerek és a hordozhatóság felé mutatnak. Az adatvédelem területén megindul az azonosító-rendszerek nagy biztonságúra cserélése, mivel a korábbi rendszerek nem felelnek meg a biztonsági auditokon támasztott követelményeknek. Az adatkezelés komoly kihívást jelent majd a biometrikus azonosítás kapcsán is: a hagyományos ujjnyomatos megoldások mellett terjed a retinás, vénaszkenneres, arcfelismerő azonosítás. Így megoldandó feladattá válik a biometrikus adatok azonosítón való tárolása is, mely segítené a rendszerek közötti átjárást. A Master Card egy ujjlenyomatos azonosításra alkalmas, PIN-kód nélkül használható bankkártya piacra dobását jelentette be 2014 őszén, emellett a többi hordozható biometrikus olvasó száma is ugrásszerűen nőhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Telefon át vezettek le egy farfekvéses szülést

ked dec 23 , 2014
Telefonon át segítettek a mentők egy farfekvéses újszülött világra jövetelében a Pest megyei Kerepesen – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t. Győrfi Pál közlése szerint egy megindult szülés miatt kapott segélyhívást az Országos Mentőszolgálat budapesti mentésirányító központja a Pest megyei Kerepesről szombaton. A hívást fogadó mentőtiszt a helyszínre […]

És még ez is...