Szoftverhiba miatt zuhant le Spanyolországban a katonai Airbus

airbus-katonai-repulogepA fekete dobozból kinyert adatok alapján szerelési hiba okozta annak az Airbus A400M típusú katonai szállítógépnek a katasztrófáját, amely május elején lezuhant a spanyolországi Sevilla közelében – mondta a gyártó cég egyik vezetője a Handelsblatt című német lapnak. Marwan Lahoud, az Airbus stratégiai igazgatója a Handelsblatt pénteki kiadásában megjelenő interjúból a lap hírportálján előzetesen közölt részletek szerint elmondta, hogy a fekete doboz adatainak elemzése megerősítette a korábbi vizsgálatok megállapításait, amelyek szerint nem szerkezeti gond okozta a katasztrófát, hanem az, hogy az összeszerelés utolsó szakaszában rosszul telepítették a motorokat irányító szoftvert. Ezért az első próbarepülés közben leálltak a motorok, és a gép lezuhant.

Rosszul telepítették a motorokat irányító szoftvert

A Handelsblatt rámutatott, hogy a vizsgálati eredmény a cég arculatának károsodása ellenére megkönnyebbülés az Airbusnak, mert az összeszerelési minőségi gondok orvoslásánál jóval hosszabb időt venne igénybe, ha a több cég együttműködésével kifejlesztett motor esetleges konstrukciós hibáit kellene kijavítani. A katonai szállítógép május kilencedikén zuhant le a Sevilla melletti San Pablo repülőtérnél, ahol az A400M típusú gépek összeszerelő üzeme működik. A fedélzeten hatan tartózkodtak, közülük négyen meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom 5,1 milliárd forint osztalékot kap montenegrói leánytól

hét jún 1 , 2015
A Magyar Telekom bruttó 5,1 milliárd forint osztalékot kap montenegrói leányvállalatától, a Crnogorski Telekomtól – közölte a Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tájékoztatás szerint a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica csütörtökön közgyűlést tartott, amelyen a 2014. üzleti év után 21,5 millió euró (a 2015. május 28-i 309,15 forint/euró árfolyamon számolva […]

Friss, ropogós