Szoftverfejlesztő központot nyit Budapesten a Continental

A közelmúltban megkezdte működését a Continental gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központja a cégcsoport budapesti gyárában.

A projekt kiemelten fontos a Continental nemzetközi tevékenységében, mivel az új magyarországi központ világszerte nyújt támogatást a cégcsoport gyártási helyszíneinek. Az informatikai szolgáltatások területén komoly tapasztalatokkal rendelkező DXC Technology (Enterprise Services Magyarország Kft., korábban a HPE Vállalati Szolgáltatások üzletága) céggel közösen indított szoftverfejlesztő központ a tervek szerint 25 magasan képzett szakembernek biztosít majd munkát.

„Az új fejlesztőközpont lehetővé teszi számunkra, hogy az Ipar 4.0 megoldásai, rendszerei számára gyorsabban és rugalmasabban tudunk szoftvereket kifejleszteni. Ebben rejlik a projekt kiemelt fontossága” — mutat rá Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „A központ feladata a gyártásunk gerincét képező Gyártásvezérlő Rendszer (Manufacturing Execution System) szoftverfejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és szoftvertámogatása nemzetközi szinten. A magasan képzett szakemberekből álló csoport napi 14 órás rendelkezésre állást biztosít, hogy a világ minden időzónájában működő Continental egységek számára elérhető legyen a cégcsoport gyártást támogató szoftverfejlesztő központja” – tette hozzá Rainer Heining, a budapesti szoftverfejlesztő központért is felelős globális it-vezető.

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége egyre erősebben kapcsolódik a digitalizációhoz, és az intelligens gyártási rendszerekhez. A cégcsoport folyamatosan invesztál it-infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak kiemelt része a budapesti gyárban megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hat magyar érem a 14. Rádióamatőr gyorstávírász világbajnokságon

szo szept 16 , 2017
Hat érmet nyertünk az esztergomi rendezésű 14. Rádióamatőr gyorstávírász világbajnokságon. A húsz ország részvételével lezajlott világversenyen másodszor mérték össze tudásukat a világ legjobb rádióamatőr gyorstávírászai Magyarországon. A rádióamatőr sportágban három nagy szakág létezik: a gyorstávírász, a rádióforgalom és a rádiós tájékozódási futás szakág. A most is megrendezett gyorstávírász versenyen négy […]

Friss, ropogós