Szoftver.hu: érdemes-e a felhőbe költözni?

felhoA szoftver.hu akciósan kínál számos Adobe terméket. A szoftverfejlesztő társaság a felhőbe költöztette a kínálatát, ami számos felhasználót elriaszthat attól, hogy a dobozos szoftver helyett az új Creative Cloud (CC) licence-konstrukciókat válassza. A honlapot üzemeltető Trans-Europe Kft. szakemberei szerint szinte kizárólag előnyei vannak az új konstrukcióknak.

Még azoknak is a váltást javasolják, akik úgy érzik, hogy nem állnak erre készen, mert felkészülhet a legújabb szoftverek értékelésére és tesztelésére, ráadásul az előfizető tagságot kap az Adobe VIP programban, így a későbbiekben további felhasználókat adhat hozzá a már meglevőkhöz.

Az ódzkodók jogos érve a váltás ellen, hogy a felhő nem elég biztonságos. Az Adobe válasza erre az, hogy az alkalmazásokat a ugyan valóban a felhőn keresztül lehet elérni, de a futtatásuk lokálisan, a helyi gépen történik: az alkalmazások telepítése a helyi merevlemezre történik és ugyanúgy működnek, mint az asztali változatok. A felhasználók a fontos információkat bárhol tárolhatják. A biztosított száz gigabájtnyi tárhely opcionális lehetőség.

Gyakori félelem, hogy idővel drágulni fog az előfizetés. Tény viszont, hogy legfrissebb Adobe technológiához való hozzáférés eddig is költségtérítéses volt. Az új rendszerben az örök érvényű licenceknek fix áruk van. A CC tagság hozzáférést biztosít a programok új verzióihoz és az új funkciókhoz. A CC tagság folyamatosan hozzáférést nyújt az új verziókhoz és összetevőkhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Dell bemutatta az új UltraSharp multimédiás monitorjait

csü jún 19 , 2014
Az új 27, 23, és 21,5 hüvelykes Dell UltraSharp multimédiás monitorok 1920×1080 pixel felbontású Full HD képernyőfelbontással, testre szabható nézetekkel és 2,0 megapixeles Full HD webkamerával rendelkeznek. A kijelzőket a Microsoft Lync rendszerhez optimalizálták, így a felhasználók hang- és videohívásokat kezdeményezhetnek a Lync felhasználókkal, megoszthatják képernyőjüket egymással, és virtuális táblákon […]
monitor

Friss, ropogós