Szlovénia harcol a roaminghívások további díjmenteségéért

EU roamingAz Európai Unió Tanácsának szlovén elnöksége segíteni kívánja az európai jogszabályok megújítását, hogy jövő nyártól kiküszöbölhető legyen a roaming mobildíjak újbóli bevezetése – közölte Bostjan Koritnik közigazgatási miniszter.

Az Európai Unió 2017 júniusában törölte el a roamingdíjakat, azóta az európaiak az unión belüli utazásaik során ugyanúgy többletköltségek nélkül használhatják mobiltelefonjukat hívásra, sms-ezésre és internetezésre, mint saját országukban, de csak három egymást követő hónapon keresztül. Ezen túl a szolgáltatók külföldi tarifatáblázatot alkalmazhatnak. Azonban a barangolásról szóló rendelet csak 2022 júniusáig van hatályban. Koritnik elmondta, országának a digitális területet érintő céljai között szerepel, hogy a félév során „a lehető legnagyobb előrelépést érje el roamingdíjak alkalmazásának további tiltását biztosító jogszabályok tekintetében”. Segíteni kívánja, hogy a január elsején kezdődő francia tanácsi elnökség lehetővé tehesse a rendelet elfogadását, határidejének júniusi lejárta előtt. Az Európai Bizottság február végén terjesztett elő új rendeletjavaslatot, hogy továbbra is többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az Európai Unión belül tett utazások során. A javaslat szerint 2022 júniusától a fogyasztók ugyanolyan minőségű és sebességű mobilinternet-kapcsolathoz juthatnának hozzá külföldön, mint otthon, ha ennek a célország mobilhálózatában megvannak a technikai feltételei. Az új szabályok ezen felül hatékony hozzáférést biztosítanak majd a segélyhívó szolgálatokhoz, és elősegítik, hogy a fogyasztók tudatában legyenek a barangolás során használt értéknövelt szolgáltatásokkal kapcsolatos pluszköltségeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországon is megteremtené az NFT-k piacát egy startup

szo júl 3 , 2021
A magyar Inventori Solutions Kft. startup belép a hamisíthatatlan egyedi azonosítók, a nem helyettesíthető tokenek (non-fungible token – NFT) piacára, Magyarországon is megteremtve a blokklánc-technológián alapuló tokenek kereskedelmét, amelyek piaca a világban néhány év alatt 300-700 millió dollárra ugrott – nyilatkozta Bárczi István, az társaság ügyvezetője. A hiteles termék-nyomonkövetési megoldásokkal […]
inventori.io

És még ez is...