Szinte mindent kibír a Siemens ipari pc-je

datacenter, ipar, tűz, vas, gyár, terminatorA Siemens bemutatta a Simotion P320-4 rendszert, amely egy nehéz üzemi körülmények között is működtethető kompakt, pc-alapú mozgásvezérlő rendszer. Az új mozgásvezérlő rendszer eltérő processzorokkal, két változatban kapható: a Simotion P320-4-es beágyazott típus Intel Core i3-as, a Simotion P320-4 Standard verzió pedig Intel Core i7-es processzorral rendelkezik. Az Intel processzorok alkalmazása a rövidebb memória hozzáférési időkkel együtt az előző generációs változatokhoz képest megduplázza a rendszer teljesítményét. A Siemens a Simotion P320-4 rendszert a kopásnak kitett (mozgó) alkatrészek nélkül tervezte. Solid-state meghajtóval (SSD) működik, illetve a hagyományos merevlemezeket az opcióként választható CFast Card háttértároló rendszer váltja fel. Ez a helytakarékos konstrukció, beépített biztonsági funkciókkal rendelkezik, de nincsenek benne forgó alkatrészek. A mozgásvezérlő rendszer nem igényel karbantartást, még akkor sem, ha a processzor teljesítmény a maximumon van, és a környezeti hőmérséklet eléri az 55 C◦-ot. A pc-alapú mozgásvezérlő rendszer jellemző alkalmazási területei a gyártógépek, töltőüzemek és a napelemes technológiához kapcsolódó lapka (wafer) gyártás.

Kompakt méretezésének és keskeny alapterületének köszönhetően a Simotion P320-4 kis helyet foglal el a vezérlő szekrényben. Az eszköz szabványos szerelősínre telepíthető, illetve függőlegesen, oldalirányban vagy falra szerelhető. Az ipari pc nem csak háromportos Profinet terepi busz (fieldbus) interfésszel rendelkezik, hanem a szokásos szabványos PC interfészekkel is, mint amilyen az USB 3.0, az Ethernet, a DVI-I és a Display port. Ezek könnyen csatlakoztathatóvá teszik az ember-gép interfész (HMI) kijelzőket. A Siemens 12 – 22”-os érintő képernyős kijelzőket vagy 15”-os kombinált érintő és billentyűs megjelenítőket gyárt. A Simotion P320-4 rendszer Simotion Scout szoftverrel üzembe helyezhető, amely lehetővé teszi a felhasználók számára mozgásvezérlő alkalmazásaik gyors és könnyű konfigurálását, paraméterezését és programozását. A tervező szoftver integrált teszt és diagnosztikai funkciókat kínál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tanárok és diákok együtt próbálják kitalálni milyen lesz tíz év múlva az iskola

sze ápr 22 , 2015
Vajon milyen lesz tíz év múlva a jövő iskolájában az oktatás? Az Invitel az idén első alkalommal hirdette meg az InnoSchool kategóriát, amelynek eddig beérkezett pályamunkái ötletes válaszokat kínálnak a kérdésre. A diákok és tanárok közösen pályáznak a díjra, s jellemzően két-három diák bevonásával készülnek a pályamunkák, de van olyan […]
osztályterem

Friss, ropogós