Szinte csak az it-vezetők ismerik az agilis projektmenedzsmentet

Horvath-Szilvia-AAMAz agilis megközelítés alkalmazását vizsgáló, most elkészült felmérés a hazai versenyszféra vezető szereplőire koncentrált. A felmérésből az derült ki, hogy a vállalatok átlagosan három éve kezdték el alkalmazni az agilis módszertant, azaz, ahol alkalmazzák ezt a projektmenedzsment eljárást, ott is szinte gyerekcipőben jár még az agilis módszertan. Szembeötlő, hogy egyedül az infokommunikációs piac szereplői között volt számottevő ismeret az agilis projektmenedzsmentről: az itteni vezetők közel kétharmada van tisztában a fogalom jelentésével, ez a többi szektorban még a válaszadók egyötödét sem érte el. Az agilis módszertanokkal azért érdemes mielőbb megismerkedni, mert a klasszikus it-projektmenedzsment módszertanokkal ellentétben az agilis projektmenedzsment nem áll ellen a változásoknak, lehetőséget teremt a módosításra a végrehajtás során is, így a rugalmasság mindenképpen a legfőbb előnyei közé tartozik.

“Az agilis projektmenedzsment nem csodafegyver, amely mindig, minden körülmények között alkalmazható. A projektek indításakor elengedhetetlen annak megvizsgálása, hogy a projekt célja alkalmassá teszi-e azt az agilis megközelítés alkalmazására, vagy a projekt fő jellemzőit figyelembe véve célszerű-e inkább a klasszikus módszertannál maradni” – mutatott rá a megközelítés előnyeire Horváth Szilvia, a felmérést végző AAM Tanácsadó Zrt. Agilis projektmenedzsment csapatának irányítója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Két lány alázta idén a Nemes Tihamér informatikai verseny mezőnyét

ked márc 17 , 2015
Komoly erőlködés folyik azon, hogy minél több lány válassza az informatikusi pályát. Az, hogy e törekvéseknek van alapja, az is bizonyítja, hogy korábban a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által szervezett, több évtizede múltra visszatekintő Nemes Tihamér Országos Informatikai Verseny döntőibe kivételes esetben jutottak be lányok. Most azonban úgy tűnik, […]

Friss, ropogós