Szinkronizált műhold- és OTT szolgáltatást kínál a SES

A SES a napokban jelentette be, hogy legújabb megoldása, amely az amszterdami IBC2019 szakvásáron mutatkozik be, a műholdak biztosította sebességgel juttatja el az ip-jeleket az OTT (over-the-top) platformokra, így szinkronizálva az OTT és műholdas adásokat, hogy még jobb nézői élményt biztosítsanak. A „Satellite and OTT in sync” (szinkronizált műhold és OTT) nevet viselő megoldással a műsorszolgáltatók a televíziós adás és az OTT szolgáltatások közötti késleltetés megszüntetésével egységesebb élményt tudnak nyújtani az egy vagy több képernyőt követő nézőknek. A SES Satellite and OTT in sync megoldása a műhold felé tartó forrásjelet ip-hálózaton keresztül a műholddal párhuzamosan továbbítja. Az alacsony késleltetésű kódolás alkalmazásával és az ip-streamre a forrásnál történő csatlakozással a megoldás képes a műholdakkal szinkronban továbbítani a tartalmakat az OTT platformokra. A technológia másodpercekkel csökkenti a hagyományos televíziós adás és más, alacsony késleltetésű OTT szolgáltatások vagy hagyományos OTT műsorszolgáltatások közötti eltérést.

„Napjainkban a műsorszolgáltatók igyekeznek minél jobb élményt nyújtani az élő közvetítéseknél, különösen a prémium sporteseményeknél, hogy ezzel erősítsék és növeljék vállalkozásukat. Ha egy szurkoló OTT platformon néz egy fontos meccset, és azt hallja, hogy kinn az utcán a bárban már a gólt ünneplik míg ő még a rúgást se látta, akkor óriási lesz a csalódása” — nyilatkozta Ferdinand Kayser, a SES Video vezérigazgatója. „Hibrid videoszolgáltatóként a SES képes műholdas és OTT megosztáshoz is feldolgozni a forrásjelet, így a műsorszolgáltatók egyedi és egységes adást nyújthatnak, ami kielégíti a végfelhasználói igényeket.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több amerikai tagállam pert indított a Facebook ellen

hét szept 9 , 2019
Több amerikai tagállam pert indított a Facebook ellen – közölte Letitia James. Közleményében New York állam igazságügyi minisztere leszögezte: a vizsgálatot kétpárti egyetértéssel indítják meg a jövő héten, hogy feltárják, a Facebook csökkentette-e felhasználóinak választási lehetőségeit a verseny elfojtásával, és veszélybe sodorta-e felhasználóinak adatait. A Facebook elleni vizsgálathoz New York […]
Facebook

És még ez is...