Szingapúr – Magyarország: folytatódik a szabadalmi együttműködés

copyrightA szingapúri és a magyar szellemitulajdon-védelmi hivatal vezetői újabb öt évre szóló együttműködési megállapodást írtak alá Szingapúrban, a szabadalomengedélyezési eljárásokban végzett sikeres együttműködésük folytatásáról. A közlemény emlékeztet: a magyar hivatal nemzetközi együttműködés keretében 2006 óta vehet részt a Szingapúrban benyújtott szabadalmi bejelentések érdemi vizsgálatában, ami nagy elismerése a hazai szakemberek felkészültségének. Ennek eredményeként 2009-től egyre több, tavaly már közel 1500 szabadalmi bejelentés engedélyezési eljárásában vett részt.

Az adatok azt mutatják, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalra (SZTNH) hárul a szingapúri bejelentések vizsgálatának mintegy 15-20 százaléka. Ezáltal más, vezető nyugat-európai hivatalok mellett aktívan vesznek részt a dinamikusan fejlődő városállam területére érvényes oltalmak engedélyezésében. Az angol nyelven folyó eljárásokban napjaink műszaki-tudományos világának, ezen belül kiemelten a biotechnológia, az elektronika és az információs technológiák élvonalába tartozó megoldásoknak a vizsgálata során az SZTNH bizonyította, hogy a legmagasabb szintű nemzetközi elvárásoknak is képesek megfelelni szabadalmi elbírálói — közölte a SZTNH az MTI-vel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Percenként száz képet olvas be a Xerox szkennere

ked szept 9 , 2014
A Xerox DocuMate 4830 mostantól 67 százalékkal gyorsabban szkenneli a fekete-fehér dokumentumokat: a készülék az eddigi harminc helyett percenként ötven oldalt képes beolvasni, ami duplex módban száz képet jelent. A DocuMate 4830 újításai közé tartozik, hogy ultrahangos dupla-papír észleléssel csökkenthető a beolvasási hibából fakadó kimaradás és a szükséges munkaismétlés. A berendezés […]