Szijjártó szerint nemzetgazdasági érdek a jó együttműködés a Huawei-jel

Magyarország nemzetgazdasági és stratégiai érdekének nevezte a jó együttműködés folytatását a Huawei kínai távközlési vállalattal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető több megbeszélést is folytatott James Livel, a Huawei Technologies európai régiójának elnökével, valamint William Wuval, a magyar leányvállalat vezetőjével. Biztosította a kínai társaság vezetőit arról, hogy Magyarországon egyetlen vállalatot sem érhet hátrány a nemzetisége miatt. Magyarországon csak egy dolog számít a vállalatok esetében, hogy tiszteletben kell tartaniuk a magyar jogszabályokat. Ha így tesznek, mindegy, melyik országból jöttek – jelentette ki.

Az olyan országoknak – folytatta -, mint Magyarország, amely kicsi és rendkívül nyitott a gazdasága, alapvető érdeke, hogy a digitális megoldásokban, az 5G-hálózatok kialakításában megelőzze a vetélytársait. Ezért a miniszter kiemelten fontosnak nevezte, hogy az 5G-infrastruktúra kiépítésében Magyarország élen járjon, ezért is van nagy jelentősége a Huawei-jel évekkel ezelőtt megkötött stratégiai együttműködési megállapodásnak, és hogy a Vodafone és a Deutsche Telekom Magyarországon a Huawei-jel működik együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Durván visszaestek az okostelefon eladások Kínában

sze máj 8 , 2019
Kínában három százalékkal hat éves mélypontra zsugorodott az első negyedévben az okostelefonok értékesítése. Az idei első negyedévben hat éve, 2013 első negyedéve óta a legkevesebbet, 88 millió okostelefont értékesítettek Kínában, három százalékkal kevesebbet a 2018 első negyedévi 90,7 milliónál. Az öt legnagyobb piaci szereplő közül csak egy, a Huawei növelte […]

És még ez is...