Szigorodtak az EU-s adatvédelmi szabályozások

euKét hónapja lépett hatályba az Európai Unió új, általános adatvédelmi rendelete (GDPR), és a szervezeteknek két évük van, hogy minden téren alkalmazkodjanak a szabályozáshoz. A GDPR minden eddiginél szigorúbb feltételeket szab az adatok kezelése terén, és érvényes minden kis, közepes méretű és nagyvállalatra, illetve közigazgatási szervezetre az EU-n belül. Sőt, még azokra a cégekre is kiterjed a szabályozás, amelyek székhelye nem az Unión belül található, de EU-s állampolgárok adatait kezelik. A rendelet számos fontos területet érint, például előírja, hogy minden felhasználónak jogában áll töröltetni az adatait egy adott vállalatnál, amennyiben már nem használja a cég szolgáltatását.

Emellett minden személynek joga lesz ahhoz is, hogy egy adott rendszerből átvigye adatait egy másik rendszerbe, és ebben az adatok kezelője nem akadályozhatja meg. További jelentős kötelezettsége lesz a vállalatoknak, hogy jelenteniük kell minden olyan biztonsági incidenst, amely veszélyeztetheti az adatokat. Ez kiterjed a legkomolyabb hackertámadásoktól kezdve egészen a legapróbb esetekig, beleértve akár egy elveszett vagy ellopott adathordozót is, amennyiben olyan jellegű információkat tartalmazott. A kötelezettség elmulasztását pedig súlyos, több millió eurós bírsággal is sújthatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pályacsúcs: 13 nyomtatót sikerült eladnia csak a drupán a Canonnak

vas aug 7 , 2016
ShareTweetPinShareA gyártó szerint a Canon Océ VarioPrint i300 típusú színes íves tintasugaras nyomtató a ColorGrip technológiának köszönhetően alkalmas kiváló grafikai minőséget megkövetelő könyvek, magazinok vagy prospektusok nyomtatására. A percenként akár 300 A/4-es nyomat készítésére alkalmas VarioPrint i300-assal készített nyomatatványok elérik a sokkal drágább és bonyolultabb ofszetnyomtatás képminőségét. Az Océ VarioPrint […]

És még ez is...