SZFE: a kancellár szerint támadás érte az egyetem honlapját

Színház- és Filmművészeti EgyetemTámadás érte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) honlapját – közölte Szarka Gábor, az egyetem vitatott körülmények között kinevezett kancellárja. Mint közleményében áll, ez nem az első alkalom; a rendszergazda tájékoztatása szerint az SZFE honlapjával ez már szeptember elején is megtörtént, de a támadást akkor sikerült elhárítani. Ez ismétlődött meg szerdán, ami miatt a honlap átmenetileg elérhetetlen. “Kijavításán dolgozunk” – olvasható a kancellár közleményében.

A hallgatók az egyetemi autonómia védelmében több mint ötven napja blokkolják az SZFE épületeit a rájuk oktrojált kuratórium tagjainak, és az általuk kinevezett vezetők belépését. Emellett október elején az egyetem munkavállalói sztrájkot is hirdettek. Október 13-án az újonnan kinevezett vezetés kikapcsoltatta az internetet az egyetemen. Október 16-án belső utasítást adtak ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kreml: Moszkva nem avatkozik be az amerikai elnökválasztásba

pén okt 23 , 2020
Abszolút minden alapot nélkülöznek azok a vádak, amelyek szerint Oroszország beavatkozik az amerikai elnökválasztás folyamatába – jelentette ki Dmitrij Peszkov. A Kreml szóvivője arra reagált “sajnálkozással”, hogy John Ratcliffe, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója kijelentette: bizonyítást nyert, hogy Oroszország és Irán adatokat szerzett az amerikai választókról, és hamis információk […]
Dmitrij Peszkov