Szétvált a Virgo és az FPS útja

A Virgo Systems Kft. árbevétele 1,3 milliárd forint volt 2019-ben, ami nyolc százalékos bővülés a 2018-as pénzügyi évhez képest. Múlt évben befejeződött a vállalatcsoport kétéves agilitás-szempontú átszervezése, melynek célja a piaci igények hatékonyabb kiszolgálása volt. Új üzletágak jöttek létre, a cégcsoporton belüli szinergiák jobb kihasználása és a hatékonyságjavítás érdekében. Az átszervezés racionalizálással is járt: „Nagy reményekkel léptünk fúzióra az FPS ügynökséggel 2017-ben, azonban sajnos egyik fél számára sem az elvárásoknak megfelelően alakult az együttműködés, ezért a közös munka befejezése mellett döntöttünk” – mondta Gordon Ákos, a kft. kereskedelmi igazgatója.

Idén intenzív, húsz százalékos növekedést tervez a Virgo. Ennek érdekében tovább szeretné erősíteni a piaci pozícióit az e-kereskedelem területén. Emellett a nagyvállalati pénzügyi szektorban is markánsabb jelenléttel számolnak, valamint a tervek között szerepel a külföldi piacra lépés is. Nő az it-fejlesztésekre, digitális transzformációra költött összeg, főleg a kkv-k körében. Várhatóan tovább nő az igény az üzleti intelligencia, illetve elemzőmegoldások és a mesterséges intelligencia alkalmazására is. A folyamatok automatizálása már jó ideje folyamatban van, a felhőalapú megoldások aránya szintén tovább erősödhet. Mindez kedvező piaci környezetet teremt a növekedéshez – mondta Gordon.

A szakember szerint ugyanakkor egyre komolyabb problémát jelent a szakemberhiány. A legnagyobb gondot a senior it-szakemberek hiánya és a felgyorsult fluktuáció okozza. Jelenleg mintegy 15 százlékos a munkaerőhiány mértéke. A Virgo csoport belső képzésekkel, külföldi munkaerő bevonásával, nyugat-magyarországi központ létrehozásával, valamint a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával közös képzési programmal igyekszik enyhíteni a munkaerőhiányon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.