Szerződést módosítana a szolgáltatód: így változtatható meg az egyezség tartalma

szakit-felmond2. Hogyan változtatható meg az előfizetői szerződés tartalma?
Egyoldalú szerződésmódosítás: a szolgáltató egyoldalúan is megváltoztatja a szerződést, szigorú jogszabályi feltételek mellett. A szolgáltató köteles az előfizetőt értesíteni a módosításról, annak hatályba lépése előtt harmin nappal, és megfelelően tájékoztatni a szerződés felmondásának feltételeiről.

Kétoldalú megegyezéses módosítás: a szolgáltató és az előfizető kétoldalúan, tehát közösen is módosíthatja a szerződést – ezt bármelyik fél kezdeményezheti. Ennek során a fizetendő díj és a szolgáltatás igénybevételének feltételei is változhatnak. Ha a módosítást a szolgáltató kezdeményezi, a módosításra kétoldalúan csak akkor kerülhet sor, ha azt az előfizető elfogadja. Ha a szolgáltató az előfizető számára kedvezőtlen ajánlatot tesz, az előfizető azt visszautasíthatja.

Lényeges különbség van azonban a szerződés egyoldalú, illetve közös módosítása között. Egyoldalú szerződésmódosításkor az előfizetőnek nincs lehetősége nyilatkozni az elfogadásról, illetve a visszautasításról, mert nem ajánlatot kap, hanem mindössze értesítést arról, hogy a szerződés egyes feltételei megváltoznak. Ha az előfizető nem akarja fenntartani az előfizetést a megváltozott kritériumok mellett, akkor a jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén felmondhatja a szerződést. Kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlat esetén viszont a módosításhoz mindenképpen szükséges az előfizető elfogadó nyilatkozata.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiú ábránd a külföldi terjeszkedés

sze jún 17 , 2015
A csomagok irányát vizsgálva nem hozott áttörést 2014 sem. A hazai webáruházak számára továbbra is a belföldi piac jelenti a legfőbb vásárlóerőt, a külföldre irányuló csomagok aránya még tavaly sem érte el az ötszázalékos küszöböt. Ma még a külföldi szállítás jellemzően csak kevés webáruház esetében jelenik meg, a kisebb szereplők […]
Kiskereskedelem, kosár