Szeretünk szurkolni, de leginkább a tévé előtt

Imádunk focit nézni, de leginkább a tévé képernyőjén – derült ki az Invitel legutóbbi sportkutatásából.

A 18-65 éves aktív internetezők körében végzett, nem reprezentatív felmérés arra mutatott rá, hogy még mindig verhetetlen a labdasportok népszerűsége, és bár a nagy eseményeket mindenki követi, csak kevesen látogatnak ki személyesen is a helyszínre szurkolni. Az Invitel tavaly év végén indította el a „Sport minden felületen” című online kutatását, amelyből kiderült, hogy a többség a helyszíni szurkolás, vagy az internet helyett inkább a televíziós élő közvetítés mellett teszi le a voksát.

A mozgási szokásaink az elmúlt években jelentősen átalakultak: a csapatsportokkal szemben egyre többen választjuk a rugalmasan, önállóan végezhető edzéstípusokat, például a futást vagy a kerékpározást. Az Invitel kutatásából azonban kiderül, hogy az egyéni edzésformák térnyerése alapvetően nem befolyásolja a sportnézési szokásokat: legszívesebben még mindig a labdasportokat követjük élőben, elsősorban a futballt, a kézilabdát és a vízilabdát. Emellett kifejezetten szoros kapcsolat figyelhető meg a sportvégzés és szurkolás között a labdarúgók esetében: akik valaha fociztak, szinte minden esetben (91 százalék) követik is a témával kapcsolatos élő közvetítéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Országos, egységes e-jegyrendszer lesz Magyarországon

pén dec 1 , 2017
Országos szinten átjárható elektronikus jegyrendszer, utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszer is létrejöhet azon közlekedési tárgyú törvénymódosítások révén. A központi rendszer legkésőbb 2019 decemberében kezdi meg működését, ahhoz mind az országos, mind az elővárosi, regionális és helyi személyszállítási szolgáltatások csatlakoznak. Az egységes elektronikus rendszer nemcsak a visszaéléseket csökkenti a jegyekkel és a […]
jegy