Szépen növekszik a szélessávú internetelőfizetések száma

adslSzeptemberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 785 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései szeptemberben 1071 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 425 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2015. szeptember végén az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,523 millió volt, ami 15 ezerrel több, mint a megelőző hónap adata.

A szélessávú internethozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 36,2 százalék, második helyen a UPC áll, részesedése 21,8 százalék. A harmadik a sorban a Digi 14,6 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 17,9 százalékot tesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

PIN kóddal védi a nyomtatókat a Xerox

ked nov 3 , 2015
A Xerox egy olyan fejlesztést mutatott be, amely amellett, hogy egyszerűen kezelhető, jelentősen csökkentheti is a biztonsági rést a nyomtatás során. A Xerox PrintSafe szoftver idén októbertől már Magyarországon is elérhető. A multifunkciós berendezésekhez biztosított PrintSafe szoftver beiktatásával a nyomtatási folyamat kiegészül a hitelesítési szakasszal, azaz a nyomtatóra elküldött dokumentumot […]

Friss, ropogós