Szépen cseperedik a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

Három év alatt 26,98 milliárd forint forgalom származott mobilparkolásból a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül, további 17 milliárd forintot tett ki az elektronikus autópálya matrica eladások és a tehergépjárművek használatarányos autópályadíj vásárlásainak értéke – közölte az üzemeltető társaság.

Az idén három éves, 2014. július 1-jén indult Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül az elmúlt három évben összesen 66,48 millió tranzakciót bonyolítottak le. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és 22 viszonteladó partnere nyolcvan parkolási üzemeltetőnél, 270 parkolózónában kínál országosan egységes mobilparkolási szolgáltatást. A működés három éve alatt mintegy 62,5 millió mobilparkolási tranzakciót bonyolított le a rendszer. Idén, az év első hat hónapjában 12,2 millió volt a parkolási tranzakciók száma. Az elmúlt három évben csaknem négymillió alkalommal vásároltak e-matricát, illetve a HU-GO TopUp és viszonylati jegyeket.

Veres Mihály, a zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben használja a készpénzmentes, modern mobilfizetési szolgáltatásokat. Az idén a társaság megkezdte szolgáltatási portfóliójának további bővítését, amelynek célja, hogy 2017-ben a kiemelten frekventált magántulajdonú “zárttéri” parkolók számára is elérhetővé tegye az országos Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez csatlakozást. Emellett 2017-ben folytatják a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) megvalósítását, illetve azon innovatív megoldások létrehozását, amelyek lehetőséget biztosítanak az állami készpénzmentes fizetési szolgáltatások további modernizálására – tette hozzá a vezérigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Világszerte az elektronikai ipart sújtja a legjobban a hamisítás

csü júl 6 , 2017
Világszerte az elektronikát sújtja a legjobban a hamisítás, az ágazat vesztesége évente csaknem 121 milliárd dollár, a tíz legérintettebb iparág együttes vesztesége pedig megközelíti a 285 milliárd dollárt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentése szerint. A Hamisítás Elleni Nemzeti […]
elektronika