Szélessáv: egymilliárdért fejlesztik a szatmári kistérséget

A Digitális Magyarország program részeként egymilliárd forint értékű informatikai-távközlési beruházás valósul meg Fehérgyarmat környékén, ahol optikai kábel gerinchálózatot építenek ki – közölte a fejlesztés nyertes pályázója, a SzamosNet Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Fenyvesi Tibor elmondta, hogy a beruházást a Széchenyi 2020 finanszírozási program 855,96 millió forintos támogatásával valósítják meg. A fejlesztés a szatmári kistérség 41 települését érinti. A településeken 2018. végéig 160 kilométer hosszú optikai kábel gerinchálózatot építenek ki. Az európai uniós támogatású projekt alapkövét december 9-én helyezték el Fehérgyarmaton, ahol egy irodát is nyit majd a cég. Az érintett 41 városban és községben csaknem tízezer háztartás számára teszik elérhetővé a szupergyors internetet, amelyhez digitális televíziós és telefonszolgáltatás is társulhat. A kisari központtal működő cég ügyvezető megjegyezte, hogy több olyan szatmári kistelepülésen is el lehet majd érni a széles sávú internet-szolgáltatást, ahol jelenleg egyetlen szolgáltató vállalkozás sem biztosítja azt.

Nyilvános cégadatok szerint a cég 2015-ben csaknem 300 millió forint árbevételt ért el, a megelőző évi 180 milliót követően. Adózott nyeresége 861 ezer forintról 166 millióra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ahogy megjósolták: megtámadták az öt legnagyobb orosz bankot

hét dec 12 , 2016
Az öt orosz legnagyobb orosz bank elleni túlterheléses (DDoS-) hackertámadásokat hárított el hétfőn a Rosztyelekom — közölte pénteken az orosz állami telekommunikációs társaság. A TCP SYN Flood (szolgáltatás-megtagadással járó elárasztásos) típusú támadás csúcsteljesítménye másodperceként 3,2 millió csomag volt. A leghuzamosabb támadás több mint két órán át tartott. A Rosztyelekom nem […]