Székesfehérvárt is immunizálják

Folytatódik a márciusban elindított D.I.P.-Digitális Immunerősítő Program országos roadshowja: az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ fiatalokat célzó és az internet veszélyeire figyelmeztető közös programsorozatának keddi, székesfehérvári állomásán az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is részt vett. Illés Boglárka a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában a program szükségességét adatokkal támasztotta alá. Mint mondta, az ifjúságkutatások is alátámasztják, hogy míg 2000-ben tíz fiatalból csak egynek volt otthoni internet hozzáférése, addig egy 2016-os kutatás szerint tízből kilencnek. A felmérésre hivatkozva jelezte: a fiatalok nyolcvan százaléka naponta többször használja az online teret és a megkérdezettek fele egy napnál tovább nem bírná okos eszközök és szociális média hozzáférés nélkül. A XXI. században egyetlen nap alatt annyi információhoz jutnak az emberek, mint egy XV. században élő ember egész életében, ezért is rendkívül fontos, hogy az információhalmazból mindenki ki tudja választani a valós információkat és a veszélyeket.

A D.I.P.-Digitális Immunerősítő Program hivatalos honlapja szerint az országjárás harmadik helyszíne Székesfehérvár, a tervek szerint szeptember közepétől tizenkét iskolába látogatnak el, ahol egész napos programokkal várják a diákokat, a tanárokat és a szülőket. Első körben Székesfehérvár mellett Győr, Zalaegerszeg, Kaposvár és Szolnok egy-egy középiskolája kap “digitális immunerősítő injekciót”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MOGYE: informatika szak beindítását kezdeményezte a rektor

pén szept 20 , 2019
Magyar informatika szakot indítana a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi Gyógyszerészeti Tudomány és Technológiai Egyetemen (MOGYTTE) Leonard Azamfirei rektor. A rektor megbeszélést folytatott azokkal az oktatókkal, akik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) és a Petru Maior Egyetem tavalyi egyesítése előtt az utóbbi egyetemen tanítottak. Miután arról tájékozódott, hogy […]