Szégyellik a népek az érdekképviseleti tagságukat

Egyre inkább telefonról és többségében kapcsolattartásra, tájékozódásra használják az internetet a fiatalok, és van néhány olyan személyes adatuk, amit még a szexuális életük titkainál is jobban féltenek kiadni — derítette ki a 18 és 40 év közötti internetező felnőttekről egy kutatás. Ennek a korosztálynak az életébe már teljesen beépült az internet: 99 százalékuk napi rendszerességgel használja. Messze a legtöbben okostelefonról, összességében kétharmaduk a zsebben lapuló okoseszközről szemlézi leginkább a tartalmakat. A 18-40 évesek internetezési céljai: leginkább tájékozódásra (26%), kapcsolattartásra (24%), közösségi oldalakon böngészésre (16%), valamint szórakozásra és játékra (14%), munkavégzésre (10%) használják a netet.

A személyes adatok kiadásával kapcsolatban szintén éles kép rajzolódik ki. A nevét, születési adatait, lakóhelyét vagy családi állapotát – ebben a sorrendben csökkenő mértékben, de még mindig az érintettek közel többsége – kiadja az interneten. Viszont egy éles törést követően a munkahellyel, káros szenvedéllyel, utazással vagy éppen a vallási irányultsággal kapcsolatos információkat már csak tizedük osztja meg magáról. A szexuális irányultságról (3%) vagy a banki adatairól (1%) már nem is beszélve. A biometrikus adatok életkortól függetlenül szenzitív adatnak számítanak, és a válaszadók elzárkóznak ezek megadásától. A felmérés érdekes tanulsága, hogy az érdekképviseleti szervezeti tagságukat kevesebben vallják be ma az interneten (2,6%), mint ahányan a szexuális életükről tesznek közzé részleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetes zaklatás: nem tudjuk megvédeni a gyermekeinket

csü jún 27 , 2019
Világszerte június harmadik péntekjén, idén tehát június 21-én tartották a cyberbullying, vagyis az internetes zaklatás elleni nemzetközi napot. A probléma égetőbb, mint eddig bármikor: az amerikai statisztikák szerint átlagosan hét percenként zaklatják valamelyik gyereket az online térben – és az esetek 85 százalékában senki nem lép közbe. Magyarországon az UNICEF […]

Friss, ropogós