Szankciók a Kaspersky Lab ellen: A Kreml tiltakozik

Kaspersky LabA tisztességtelen verseny megnyilvánulása, hogy az Egyesült Államok a Kaspersky Lab orosz vírusvédelmi szoftverfejlesztő céggel szemben exportkorlátozást vezetett be.

„A Kaspersky Lab olyan vállalat, amely a saját piaci szegmensében nemzetközi szinten nagyon-nagyon versenyképes, és számos paraméterében felülmúlja versenytársait. Az Egyesült Államok a kedvenc technikájához, az igazságtalan, tisztességtelen versenyhez folyamodott” — jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A Kreml szóvivője arra reagált, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium közölte: betiltja a Kaspersky Lab Inc.-nek, az orosz cég Egyesült Államokban bejegyzett leányvállalatának, hogy szoftvereit július 20. után az országban értékesítse, és szeptember 29-étől új biztonsági frissítéseket adjon ki korábbi ügyfeleinek. A washingtoni tárca ezt azzal indokolta, hogy a Kaspersky tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tekintettel az orosz kormány támadó kiberképességeire, valamint arra a képességére, hogy befolyásolja vagy irányítsa a Kaspersky műveleteit.

A tilalomra reagálva a Kaspersky szóvivője azt mondta, hogy a vállalat szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium a jelenlegi geopolitikai légkör és elméleti aggályok alapján hozta meg döntését, nem pedig a Kaspersky termékeinek és szolgáltatásainak átfogó értékelése alapján. Hozzátette: a cég minden jogi lehetőséget fölhasznál arra, hogy fenntarthassa működését és kapcsolatait.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A sztárvilág hírei első kézből

szo jún 22 , 2024
Az embereket különösen érdeklik azok a hírek, amelyek a sztárokról szólnak. Szeretnek bekukkantani az énekesek, színészek, celebek mindennapi életébe, szívesen fogyasztják a róluk szóló információkat. Míg régén lesifotósok követték a sztárok minden lépését, addig ma már könnyebb dolgunk van, hiszen mindenki kezében ott a mobiltelefon, ezáltal a sztárok is könnyebben […]
hirnavigator.hu

És még ez is...