Számlakezelésben Európa sereghajtói közt vagyunk

szamlatombNapjainkban a beérkező számlák mindössze egy százaléka érkezik elektronizált módon a vevőhöz Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a legkorszerűbb számlázási eljárások ma még gyerekcipőben járnak nálunk. A legtöbb számla továbbra is nyomtatott verzióban (86 százalék) jut el a vállalatokhoz – derül ki a GKI Digital és a Xerox Magyarország közös, idén tavasszal készült kutatásából, amely azt vizsgálta, hogy az általuk megkérdezett 180, évi legalább 5 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező hazai közép-és nagyvállalat milyen megoldásokat használ a számlakezelésben. A beérkezett számlák feldolgozása ma még hangsúlyosan emberi közreműködést igényel. A cégek 65 százalékánál ez a jellemző eljárás. A felmérés szerint a megkérdezett vállalatok mindössze két százaléka használ teljes mértékben elektronikus számlafeldolgozó rendszert.

A mindennapi gyakorlatok tapasztalatait összegezve a kutatás rámutat arra, hogy a számlázás komoly adminisztrációs terheteket ró a vállalatokra a számlák rögzítése, szortírozása és tárolása kapcsán. Mindezek ellenére az elektronikus megoldások bevezetését csupán a megkérdezettek 12 százaléka tervezi az elkövetkező 1-2 évben, főleg azok a cégek, ahol jelenleg kizárólag manuálisan zajlik a számlafeldolgozás. A cégek 69 százaléka egyelőre kivár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkezett az LG G5

ked máj 24 , 2016
Az LG Electronics megkezdte az LG G5 moduláris okostelefon magyarországi értékesítését. A készülék már elérhető a szolgáltatók, valamint a partnerek kínálatában titán, arany, valamint ezüst színekben. A vállalat az LG G5-öt a második negyedévben a Friends névre keresztelt kiegészítő készülékcsalád CAM Plus moduljával együtt értékesíti, amellyel az okostelefon teljes értékű, megnövelt […]

Friss, ropogós