Számítógépes modellezés is segítette az ünnepek biztonságos lebonyolítást

Szent-IstvanSzámítógépes modellezés is segített abban, hogy minden helyszínen rendben lezajlottak az augusztus 20-i programok – közölte az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. Kádár Pál elmondta, hogy szektorokra osztották a várost, így tervezték meg az esetleges menekülési útvonalakat, amelyeket katasztrófavédelmi és rendvédelmi szempontból is megvizsgáltak. A tömeg mozgását számítógépekkel figyelték – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a Citadellán egy mobil időjárásjelző állomást is felállítottak, amelynek segítségével folyamatosan nyomon tudták követni az adatokat, például a szél erősségét. A dandártábornok tájékoztatása szerint a legnagyobb biztonsági kihívást a tűzijáték és az arra kilátogató tömeg kezelése jelentette, ugyanakkor kiemelte, hogy semmilyen fennakadásról nem tud beszámolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Robotokra bíznák az atomerőművek szétszerelését

hét aug 22 , 2016
ShareTweetPinShareTíz éven belül robotot tervez kifejleszteni a Roszatom a nyomottvizes (VVER) és a csatorna-típusú, nagy energiakimenetű (RBMK) reaktorokkal felszerelt atomerőművek bontására és sugármentesítésre. Az orosz állami atomenergetikai konszern 2030-ig szóló innovációs és korszerűsítési programjának ismertetője szerint ezt a célt 2025-ig kell megvalósítani, és addig kell kidolgozni a nukleáris létesítmények, reaktorblokkok […]
robot

És még ez is...