Számítógépes bűnözők buktak le Csongrádban

internetkávézóAz ügyben 2010-ben indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai szerint az elkövetők a vállalkozásnak arra a számítógépére, amelyről a banki utalásokat bonyolították kémprogramot, illetve távoli elérést biztosító alkalmazást telepítettek. A szükséges információk birtokában 2010. április 16-án egy internetes kávézóból a gyanúsítottak „átvették az uralmat” a cég számítógépe felett, és mintegy 83 millió forintot utaltak át egy magánszemély nevére nyitott bankszámlára. Ezt követően a pénzt szlovéniai, illetve hazai pénzkiadó automatákból három nap alatt felvették.

Az elkövetők egyike egy alapítványon keresztül kapcsolatban állt a feljelentő céggel. A másik tettes szlovák útlevéllel igazolta magát, a nyomozók azonban megállapították, hogy valójában egy évek óta álnevet használó magyar állampolgárról van szó. A foglalkozás nélküli harmadik embernek a pénzfelvételekben volt szerepe. A nyomozás május második felében várhatóan vádemelési javaslattal zárul.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

További egyeztetések a sárga csekkes befizetésről

ked máj 1 , 2012
ShareTweetPinShareA média- és hírközlési biztos, illetve a Magyar Telekom további egyeztetést folytat a postai csekken befizetett számlák után felszámított tranzakciós díjjal kapcsolatban az intézkedés által leginkább érintett – szociálisan hátrányos helyzetű – előfizetői kör esetleges tehermentesítéséről. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a május 1-jétől bevezetendő változtatás […]
ZX-81

És még ez is...