Számítástechnikai termékek: a belföldi értékesítés nagyot nőtt, az export csökkent

Februárban 2,7 százalékkal nőtt az ipari kibocsátás volumene az egy évvel korábbihoz képest – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipar belföldi értékesítése 1,1 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 4,1 százalékkal kisebb volt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A vegyipar eladásai 28,4 százalékkal, a textil-, ruha- és bőriparé 11,2 százalékkal, az élelmiszeriparé 6,2 százalékal csökkent. Ezzel szemben a járműgyártás belföldi értékesítései 5,3, a gépeladások 20,7, a számítástechnikai termékeké 29,6 százalékkal haladták meg a tavaly februárit. Az export rendelések 2,0 százalékkal nőttek, ebből a járműipar rendelései 3,2, a gépiparé 7,3 százalékkal, a villamos berendezéseké pedig 9,3 százalékkal emelkedtek, a számítástechnikai eszközökre viszont 5,5 százalékkal kevesebb rendelés volt, mint tavaly januárban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már csak 45 milliárdot fordítanak az iskolai informatikai fejlesztésekre, cserében Budapest kimarad

hét ápr 24 , 2017
A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre – mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek konferenciáján. Palkovics László beszélt a digitális írástudás erősítésének szándékáról, és fontosnak nevezte, hogy legyenek az iskolában megfelelő informatikai eszközök, s legyen hozzáférés is ezekhez. Az is fontos, hogy a pedagógusoknak […]
Palkovics László