Számítástechnika: májusban rekornövekedést regisztrált a KSH

ibm-pcAz ipari termelés volumene 9,2 százalékkal haladta meg májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,2 százalékkal emelkedett miután az idén kettővel több volt a munkanapok száma, mint tavaly májusban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,7 százalékkal csökkent. Az adatok megegyeznek a múlt csütörtökön kiadott első becsléssel.

Az ipari export volumene 8,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A feldolgozóipar exportértékesítésének több mint felét adó két alág közül a 37 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 5,9 százalékkal emelkedett. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export csaknem egyhetedét kitevő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai 15,1 százalékkal nőttek. Az ipar belföldi értékesítése 5,2, ezen belül a feldolgozóiparé 11 százalékkal nagyobb volt, mint tavaly májusban. A járműipar belföldi értékesítése májusban ismét 12,2 százalékos növekedést ért el az áprilisi 3,9 százalékot követően, a számítástechnikai értékesítés 57,8 százalékos rekordnövekedést regisztrált májusban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Razzia a gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt

csü júl 14 , 2016
A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) közleménye szerint a szövetségi és a tartományi hatóságok most először hajtottak végre összehangolt, országos akciót az interneten egyre inkább terjedő uszítás és gyűlölködés miatt. A razzia során 14 tartományban nagyjából hatvan gyanúsítottnál tartottak házkutatást. Az akció azt is szolgálja, hogy erősödjék a polgárok érzékenysége a […]