Szabó Ervin a Kulcs-Soft élén

Február elsejétől Szabó Ervin a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. vezérigazgatója, a jogelőd vállalkozás alapítóját, Kulcsár Tibort váltja, aki elnöki pozícióját továbbra is megtartja – közölte az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó társaság kedden az MTI-vel. A több mint húszezer aktív ügyféllel rendelkező vállalat közölte, a csaknem harminc éve működő cég 2016-os árbevétele közel 1,5 milliárd forint volt, 2017-ben pedig nemzetközi színtérre lépve megalapította első amerikai leányvállalatát.

A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. jogelőd vállalkozása az 1988-as év végén kezdte meg működését Kulcsár alapításával. Akkor még csak egy egyszemélyes vállalkozás formájában, egy újpesti lakás szobáját irodának bérelve. Klasszikus számítástechnikai Bt-ként először magánszemélyek ügyvitelhez köthető informatikai igényeire összpontosított a társaság. A nagy áttörést az 1993-ban jött el, amikor megszületett a dobozos szoftverek ötlete. Így maguk a programok sokkal szélesebb kört tudtak elérni, s az ügyfeleik száma megszázszorozódott: 30-ról 3000-re növekedett. A 90-es évek második felére már tízezer Kulcs-Soft ügyfél használta programjaikat, 2005-ben húszezer, 2015 végén pedig 44 ezer ügyfelük volt. A Kulcs-Soft 2009-ben lépett tőzsdére, amivel Kulcsár egyik nagy álma teljesült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem gáz: komoly tendert nyert az IP Systems

csü febr 23 , 2017
Nagy volumenű tendert nyert el az IP Systems Kft., a horvát energetikai piac egyik legnagyobb szereplője, a HEP Group számára szállít a teljes gázkereskedelmi tevékenységet támogató, a kapacitásoptimalizálást és fogyasztási előrejelzést is magába foglaló informatikai megoldást mintegy 150 millió forint értékben. A horvát energetikai piac egyik legnagyobb szereplője, a HEP […]
főgáz, gázmérő