Szabó: analfabétának számít, aki nem ért a számítógépbiztonsághoz

Az európai kiberbiztonsági hónap magyarországi kampánynyitó rendezvényén Szabó Hedvig, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) főigazgatója hangsúlyozta: ahhoz, hogy a kiberbiztonság területén eredményeket érjenek el, fontos az együttműködés. Az állami- és magánszektornak, az egyetemi szférának, a szakembereknek, fejlesztőknek, felhasználóknak együtt kell dolgozniuk. Erre hívja fel a figyelmet a konferencia idei mottója is: “A kiberbiztonság közös felelősségünk”. Az NBSZ főigazgatója köszöntőjében emlékeztetett Teller Ede idézetére, aki azt mondta: “az olyan ember, aki nem ért a számítógéphez, a XXI. században analfabétának fog számítani”. Szabó ehhez hozzátette: nem csak a számítógépekhez, azok biztonságához is érteni kell.

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) 2012 óta minden év októberében nemzetközi kampányt szervez európai kiberbiztonsági hónap témában. Szabó elmondta az idei rendezvények kiemelt témakörei: az otthoni kiberbiztonság, a munkahelyi kiberbiztonság, az internetkapcsolattal működő úgynevezett IoT (Internet of Things) eszközök valamint a kiberbiztonsággal kapcsolatos készségek fejlesztése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új városok térképeivel is bővült a McDonald’s BringaMánia App

pén okt 6 , 2017
Hihetetlen véletlen, de az éppen egy éve útjára indított BringaMánia App számos új város kerékpáros térképével és egy új funkcióval is gazdagodott, így az immár országos applikációval a fővároson kívül is egyre többen válhatnak „bringamániássá”. A McDonald’s BringaMánia navigációs alkalmazásának segítségével könnyebbé válik a kerékpáros közlekedés és a sportolás is. […]