Symantec: mégsem volt jó ötlet a Veritas felvásárlása

MichaelBrownA Symantec Corp. amerikai kiberbiztonsági vállalat vizsgálgatja azokat a terveket, amelyek alapján két különböző vállalatba szervezné át tevékenységét a versenyképesség és a hatékonyság növelésének érdekében. A Bloomberg hírügynökség jól tájékozott forrásokra hivatkozva közölte, hogy az egyik vállalatba kerülne az évi hétmilliárd dolláros forgalmú Symantec számára kulcsfontosságú terület, a számítógépek biztonságát szolgáló programok készítése, a másikba pedig az adattárolás. Kristen Batch, a kaliforniai székhelyű vállalat szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést. A Symantecnél már korábban is felmerült a kettéválás gondolata, amelyet az új vezérigazgató, Michael Brown is támogat.

Az 1982-ben alapított Symantec a világ egyik vezető cége az információs adatvédelem és a vírusirtás terén. 2005-ben vásárolta meg 10,2 milliárd dollárért az adattároló szoftverek terén meghatározó Veritas Software-t. Azóta több vezérigazgató szembesült a szétválasztás problematikájával.

Ha a 16 milliárd dollár piaci értékű Symantec vezetői a szétválás mellett döntenek, erősítik a Szilícium-völgy más technológiai cégeit is érintő trendet. Az Ebay amerikai internetes aukciós weboldal szeptember 30-án, a Hewlett-Packard amerikai multinacionális információtechnológiai társaság pedig a hét elején jelentette be, hogy két vállalatra válik szét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom: jönnek az új iPadek

szo okt 18 , 2014
A Magyar Telekom bejelentette, hogy október második felétől előrendelhető a wifi– és mobilhálózatra kapcsolódó iPad Air 2 és iPad mini 3. A Magyar Telekom az új iPadeket „attraktív” díjcsomagokkal kínálja majd, amelyek lehetővé teszik ügyfelei számára a csatlakozást szupergyors 4G/LTE hálózatához is. Az új iPadek iránt érdeklődők előzetesen már regisztrálhatnak […]

És még ez is...