Svájc a legjobb befektetési bankokkal teszteli a digitális pénznemben történő fizetéseket

Benoit Coeuré, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) innovációs vezetőjeA svájci központi bank sikeresen tesztelt digitális valutát kereskedelmi bankokkal lebonyolított tranzakciók kiegyenlítésére – közölte a Svájci Nemzeti Bank.

A Project Helvetia elnevezésű kísérlet egy lépéssel közelebb hozhatja a központi banki digitális valuták bevezetését Svájcban, amely digitális jegybankpénzzel (Central Bank Digital Currency – CBDC) végezte el a tesztet. A központi bankok szerte a világon fokozták a CBDC-kkel kapcsolatos munkát, részben a meglévő fizetési rendszerek hatékonyabbá tétele és a kriptovaluták jelentette kihívások leküzdése érdekében, a tesztelés során a nagy- és kiskereskedelmi felhasználásra szánt verziókra is összpontosítanak. A teszt megmutatta, hogy lehetséges a százezer és ötmillió svájci frank közötti kifizetések azonnali végrehajtása.

„Bebizonyítottuk, hogy az innováció kihasználható a jelenlegi pénzügyi rendszer legjobb elemeinek megőrzésére, beleértve a jegybanki pénzben történő elszámolást is, ugyanakkor potenciálisan új előnyökhöz is juthat” – mondta Benoit Coeuré, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) innovációs vezetője. A Helvetia projektben részt vevő csoport tagjai értékelik a teszt tapasztalatait, mielőtt bármilyen további lépésről döntenének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Ukrajna elleni kibertámadás részletei

szo jan 15 , 2022
Egyelőre ismeretlenek péntekre virradóra meghackelték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát – jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál. Az oktatási minisztérium közölte, hogy hivatalos honlapja ideiglenesen nem működik. Arra kértek mindenkit, hogy az oldal újraindulásáig más, alternatív forrásokból tájékozódjanak, azaz a tárca közösségi oldalairól. Hozzáfűzték, hogy jelenleg folyamatban van az […]
kibertámadás

És még ez is...