Súlyos milliókba kerülhet a zsaroló vírusok támadása

moneyA Kaspersky Lab friss kutatása szerint az elmúlt évben egy zsaroló vírus támadás átlagosan 99 ezer dollárba, átszámítva több, mint 27 millió forintba került a kis- és középvállalatoknak. Annak ellenére, hogy a kiberbűnözők nem garantálják az üzleti adatok visszajuttatását, a vállalkozók 34 százaléka kifizette a váltságdíjat. Érdemes tudni, hogy a zsaroló vírus okozta kár több összetevőből áll: az üzleti tevékenység részleges vagy teljes felfüggesztése (belső üzleti folyamatok, pénzátutalások, és így tovább); az értékes adatok elvesztése (pénzügyi és projekt dokumentumok, ügyfél és partner adatbázisok, és így tovább); és a cég jó hírének csökkenése.

A ransomware-ek által okozott kár két részre osztható: a váltságdíj és a járulékos veszteségek. A járulékos károk nagyrészt az it-alkalmazottak preventív munkájának hiányából adódnak (rosszul adminisztrált rendszerek, régi vagy hiányzó biztonsági mentés, könnyen feltörhető jelszavak, rendszertelenül frissített programok, és így tovább). A kutatás szerint a kis és közép vállalkozások harminc százaléka szenvedett jelentős mennyiségű adatveszteséget zsaroló vírus támadást követően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezek a legnépszerűbb kütyümárkák

sze szept 14 , 2016
A notebook.hu kutatása szerint a márkahűség csak annyira számít, hogy ár-érték arányban legyen a kiválasztott elektronikai eszköz. A válaszadók 65 százaléka több márkát is használ vagy kipróbált már, és inkább eszközfüggő, hogy mikor melyik brandet választja. Okostefonnál legnépszerűbb a Samsung lett (harminchárom százalék), a Sony (tizenkét százalék) és az Apple […]
mobilok

Friss, ropogós