Súlyos börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a bajai internetes csalónak

bortonAz Orosházi Járási Ügyészség mindösszesen negyven rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 28 éves bajai férfival szemben, aki nem létező termékeket értékesített az interneten és így negyven sértettet károsított meg. A büntetett előéletű vádlott 2014. márciusa és augusztusa között különböző internetes portálokon tett közzé műszaki cikkek – főként mobiltelefonok – cseréjére és értékesítésére, majd 2015 nyarán mezőgazdasági termékek – leginkább kajszi- vagy sárgabarack – eladására vonatkozó valótlan tartalmú hirdetéseket. A vádlott a könnyű pénzszerzés lehetőségét látva adta fel a hirdetéseket, már a hirdetés közzétételekor sem volt szándékában, hogy az abban foglaltakat a sértettek irányába teljesítse, a hirdetett műszaki cikkekkel és mezőgazdasági termékekkel valójában nem rendelkezett, így rendszeres haszonszerzésre törekedve jogtalan haszonszerzés végett ejtette tévedésbe a vele kapcsolatban lévő sértetteket.

A vádlott magatartásával a sértetteknek egyenként tízezertől 167 ezer forintig terjedő kárt okozott, összességében közel 2,5 millió forint az okozott kár, amely nem térült meg. Az Orosházi Járási Ügyészség a férfit 18 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és 22 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A járási ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, amely a halmazati büntetésre tekintettel 4 év 6 hónapig terjedhet. A nyomozás során több sértett kérte kárának a megtérítését, az ügyészség ezen polgári jogi igényeket alaposnak találta, és azok érdemi elbírálását indítványozta. Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagyon sovánka az új HP Spectre

sze ápr 27 , 2016
Számos új taggal bővült a HP professzionális notebookpalettája, köztük a világegyetem legvékonyabb laptopjával. Az új paletta tagja a HP Spectre, a világ legvékonyabb hordozható számítógépe, amelynek CNC-forgácsolással készült alumíniumháza mindössze 10,4 milliméter vastag. A Spectre Intel Core i5 és i7 processzorokkal érhető el, full HD felbontású, 13,3 collos Edge-to-Edge, azaz […]

És még ez is...