Street View: már a Parlament is bejárható

parlamentMár a Parlament turisták elől elzárt helyiségeibe is bepillanthatnak az érdeklődők a Street View segítségével. A Google felvételeivel virtuálisan bárki végigsétálhat az Országház kevesek által látható folyosóin és bejuthat az európai uniós csatlakozási tárgyalások egyik helyszínéül szolgáló Delegációs terembe, a Dunára néző, hatalmas erkéllyel rendelkező Vadász terembe és a Honfoglalás című festményt rejtő Munkácsy-terembe is, amely jelenleg a miniszterelnök tárgyalójaként szolgál. Teljes díszkivilágításában nézhetik meg az érdeklődők a díszlépcsőházat és a kupolacsarnokot, ahol Európa egyik legépebben fennmaradt középkori eredetű tárgyegyüttesét, a Szent Koronát, a jogart, az országalmát és a koronázási kardot is közelebbről szemügyre vehetik.

Már több tucat történelmi, kulturális vagy idegenforgalmi szempontból fontos helyről készültek képek Magyarországon. Virtuális sétára indulhat így a világon bárki például a Mátyás-templomban és a Dohány utcai zsinagóga belső tereiben, az Operaház nézőterén, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyein, az egri várban, a Halászbástyán és a budai várnegyedben, de a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben is. A magyarországi városokat pedig 2013 áprilisa óta lehet bejárni a Street View-val.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: biztonságos belső hálózat a kkv-knak

sze máj 6 , 2015
A Magyar Telekom májustól indítja el a Cloud VPN – virtuális magánhálózat szolgáltatását kifejezetten kis- és közepes vállalkozások számára. A legnagyobb cégek, akik már eddig is óriási összegeket költöttek informatikára, a teljes adat- és informatikai biztonságot kínáló virtuális magánhálózatok használatával fokozták a biztonságukat. A távközlési társaság most mindezt akár a legkisebb […]
Mátrix

Friss, ropogós