Startup Weekend: ilyen érzés ma vállalkozni

startrekAz elmúlt hétvégén, november 21-23. között világszerte több mint 250 városban közel harmincezren tették próbára magukat a Global Startup Battle rendezvénysorozaton, hogy megtapasztalják: milyen érzés vállalkozóként belevágni egy új termék vagy szolgáltatás megalkotásába és beindításába. (Remek. Már, ha remeknek nevezhetünk mondjuk egy gyomrost. A -szerk- megj.) Budapest 2012 óta idén harmadik alkalommal csatlakozott a világ legnagyszabásúbb startup versenyéhez, ahol évről évre egyre jobban szerepelnek a magyar résztvevők. 2012-ben a zsűri által legjobbnak választott budapesti csapat, a Sopreso képviselte az országot, tavaly pedig az ARYS és az Opp.io projektek szerpeltek a nemzetközi mezőnyben, ahol az utóbbi több mint nágyszáz csapat közül jutott be a legjobb 15 közé.

Az esemény védjegyévé váló laza légkör és szigorú időkeret kombinációjának legfőbb célja, hogy a különböző területekről érkező résztvevők számára közös platformot hozzon létre a szakmai ismerkedésre és a kreatív alkotásra. Hogy ez bizonyos esetekben mennyire jól sikerül, azt azon csapatok példái bizonyítják a legjobban, amelyek a rendezvényt követően valódi vállalkozássá alakulva folytatják a munkát. Ilyen startup például a “Sopreso, amely a DayOne Capitaltól kapott befektetést, a Codie (ex-RoboPhone) ahova az iCatapult szállt be tőkével, vagy az Opp.io ahol a Traction Tribe biztosította a kezdeti befektetést” – sorolja az eddigi legígéretesebb Startup Weekend-es projekteket Bakó Zsolt, főszervező.

Idén az Ericsson budapesti kutatás-fejlesztési központja fogadta be a Startup Weekendet. Az Ericsson nemcsak helyszínnel, hanem szakmai munkával, témával, mentorokkal (a kutatás-fejlesztés és az üzleti területről), a zsűriben való részvétellel, valamint ericssonos díjjal is támogatja a megmérettetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közösséget építene a Magyar Telekom

hét nov 24 , 2014
A Magyar Telekom az online vállalattá válás újabb fontos lépéseként felhasználók párbeszédére épülő új, komplex közösségi oldalt indított Gondolatbörze néven — jelentette be a társaság. A társaság által – a vállalat Okosdigitális Programjának legújabb színtereként, a Digitális Magyarország program egyik platformjaként – létrehozott, felhasználói tudást megosztó közösségi oldal a vállalat […]

Friss, ropogós