S&T Magyarország: jó piac a smart grid

villanyoraAz S&T Consulting Magyarország Kft. informatikai szolgáltató az idei évtől az okos elektromos hálózatok (smart grid) piacán is jelen van – közölte a cég az MTI-vel. A vállalat tájékoztatása szerint a smart grid technológiával egyebek között automatikus az áramfogyasztással kapcsolatos adatok begyűjtése, az ügyfelek valós időben követhetik és optimalizálhatják energiafogyasztásukat az aktuális – akár óránként változó – áramár figyelésével. Az S&T Magyarország tájékoztatása szerint elenyésző a magyar piacon az okos mérőórák aránya, az energiaszolgáltatói ágazat kivár az állami közműszektort érintő jelentős átalakítások miatt, ugyanakkor több szolgáltató is érdeklődik a technológia iránt.

A magyar társaság azt követően bővítette portfólióját, hogy anyacége, az osztrák S&T AG néhány hónapja bevásárolta magát a globális piac egyik amerikai szereplőjébe, a Networked Energy Services (NES) Corporationbe. Utóbbi társaság az Echelon Corporationből vált ki, korábban annak hálózatmodernizációs üzletágaként működött. Az új cégben az S&T 45 százalékos részesedést szerzett, rajta kívül a kockázati befektetésekkel foglalkozó Cedrus Enterprisesnak van még tulajdona a NES-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Főként biztonsági okokból nem terjed a mobilfizetés

szo máj 2 , 2015
A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében – derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből. A kutatásból, melyben az idei Eurocis kiskereskedelmi szakvásár 199 látogatóját kérdezték meg, az is kiderül, hogy a válaszadók egyharmada úgy véli, […]
okostelefon