Sony: két professzionális géppel bővült a Cyber-shot RX szériája

Sony-fenykepezogepA Sony két újabb Cyber-shot fényképezőgépet jelentett be, a kompakt RX100 IV (DSC-RX100M4) és a high-zoom RX10 II (DSC-RX10M2) készülékeket. Mindkét új modell a világon elsőként rendelkezik 1.0 típusú, úgynevezett “stacked” Exmor RS CMOS szenzorral, amit a DRAM memóriával integráltak. Ezzel az újítással az adatkiolvasás ötször olyan gyors lett, mint a korábbi (vagy más hasonló) modellekben. Mindkét fényképezőgép képes 40x lassított felvételek (akár ezer fps képfrissítésű) készítésére. Ezenfelül ultragyors, akár 1/32000-es záridővel is készíthetők képek, valamint 4K felbontásban is rögzíthetők a felvételek.

Mindkét fényképezőgép 2,35 millió pixel felbontású XGA OLED Tru-Finder elektronikus keresővel rendelkezik. Az RX100 IV megkapta az RX100 III modellnél bemutatott, visszahúzható EVF-et. A villámgyors, kontraszt alapú AF rendszer található mindkét új modellben, amellyel mindössze 0,09 mp alatt lehet fókuszálni. Mindkét készülék wifi és NFC kompatibilis. Az RX10 II emellett por- és cseppálló vázat is kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt tipp, hogyan védheted meg a strandon a mobilodat: használd máshol

ked jún 16 , 2015
ShareTweetPinShareA telefonlopás mindennapos a strandokon. Mivel nagy a tömeg, és általában szemtanú sincs, szinte teljesen esélytelen, hogy megtaláljuk a tolvajt. Ha nem szeretnénk egész nap a pléden ücsörögve őrizni az okostelefonunkat, akkor érdemes a dualsimsmartphones.hu tippjeit betartani, amelyekkel csökkentheted a telefontolvajok esélyeit. 1. tipp: Használd máshol Ne ott telefonáljunk vagy […]

És még ez is...