Somogy megyében köszörülheti ki a csorbát a T-Systems

buszmegalloA T-Systems Magyarország építi ki a Somogy megyei autóbuszos közösségi közlekedés színvonalának emelése érdekében a Kapos Volán Zrt. megrendelésére a GPS alapú forgalomirányítási rendszert és a hozzá kapcsolódó online utastájékoztatási rendszert, illetve ezek üzemeltetését. A korábban nyílt közbeszerzési eljárásban meghirdetett projekt összértéke 908 millió forint, ami részben európai uniós forrásból valósul meg idén, év végéig. A projekt keretében a Kapos Volán Zrt. flottájába tartozó 230 járműre GPS alapú utastájékoztató rendszer telepítésére, valamint a meglévő fedélzeti jegyértékesítés megújítására is sor kerül. Az autóbuszokon elülső és oldalsó kijelező táblák, illetve beltéri hangos utastájékoztatási rendszer működik majd, amely a fogyatékkal élők utazását is megkönnyíti.

A GPS-nek köszönhetően valósidejű adatok állnak majd a Kapos Volán Zrt. forgalomirányítási szakemberei rendelkezésére, így a megyei helyi és helyközi közlekedésben résztvevő autóbuszos flottát egységesen, pontosan, gyorsabb probléma-megoldási képesség mellett lehet majd irányítani. A komplex közösségi közlekedési fejlesztés keretében új utastájékoztatási rendszer is létrejön: 5 autóbusz-pályaudvaron (Kaposvár, Siófok, Nagyatád, Marcali, Barcs) és egy megállóhelyen (Kadarkút), összesen 50 darab indítóállomási információs táblát, további két induló és érkező járatokat összesítő, elektronikus megállóhelyi táblát telepít a T-Systems. A rendszerhez kapcsolódó mobilalkalmazás segítségével az utasok saját okos készülékükön is nyomon követhetik az egyes járatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Uniós közlekedési szabályok okostelefonra

csü júl 31 , 2014
Mostantól kezdve a külföldre készülő uniós polgároknak nem kell sok időt áldozniuk arra, hogy utánanézzenek ezeknek az információknak. Az Európai Bizottság által kifejlesztett új okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően ugyanis könnyen és gyorsan tájékozódhatnak majd a közlekedési tudnivalókról. Az „Utazás külföldre” (Going Abroad) elnevezésű alkalmazás Google Android és Microsoft Windows platformú mobileszközökre, valamint […]