Solymár szerint eljő a gigabites társadalom

Solymár Károly Balázs, ITMA Gigabit Magyarország programmal a cél a gigabites társadalom megteremtése, melynek fő jellemzője, hogy 2025-re valamennyi közintézmény, 2030-ra pedig a háztartások 95 százaléka gigabites internetes kapcsolattal rendelkezzen – mondta Solymár Károly Balázs a Huawei airPON technológiájának bemutatóján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára a rendezvényen hozzátette, egyre költségesebb távközlési hálózatokat építeni, és a most bemutatott technológia segíthet abban, hogy a gyors internet kevesebb költséggel és rövidebb idő alatt jusson el a lakossághoz.

Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója a távközlési világnapja keretében tartott bemutatón elmondta: az AirPON segíti a szolgáltatókat, hogy egy adott kábelvégpontból vezeték nélküli technológiával juttassák el az internetet az otthonokba, középületekbe és ipari épületekbe. Az AirPON előnye, hogy a már meglévő vezetékes rendszer végpontját használja, majd onnan mikrohullámon – vezetékek és kábelek nélkül továbbítja az internetet, így kevesebb alkatrész és anyag szükséges a telepítéshez, hetven százalékkal csökkenhet a hálózat kiépítésének ideje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitalizáció: utolsók között Magyarország

szo máj 15 , 2021
Bár Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket – derült ki a Vodafone Group megbízásából a Deloitte által készített nemzetközi kutatásból. A tanulmány szerint Magyarország összesítésben a digitális technológiák integráltságában mindössze a 26. helyen kullog a 27 tagállamból. […]
rántotthús, Magyarország

Friss, ropogós