Solymár a pályaválasztásban is segít

Solymár Károly Balázs, ITMKomoly lehetőségek elé néznek a pályaválasztáskor az informatika mellett döntő végzős fiatalok – hívta fel a figyelmet Solymár Károly Balázs. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a digitalizációért felelős helyettes államtitkára szerint az egyetem után több ezer betöltendő pozíció, magas kezdőfizetés és vonzó munkakörülmények várnak a frissdiplomásokra, és hangsúlyozta az infokommunikációs iparág szerepének és súlyának növekedését, nemzetközi szinten és Magyarországon is. A hazai GDP közel negyedét közvetve a digitális gazdaság állítja elő. Nem csoda, hogy a rekordgyorsasággal bővülő szektor munkaerő-kereslete világszerte és Magyarországon egyaránt szinte kielégíthetetlen – fejtette ki a jogász végzettségű helyettes államtitkár.

Az informatikai pályára nyitott középiskolások több intézmény és szakirány közül választhatnak, jelenleg kilenc budapesti és 14 vidéki egyetemen szerezhetnek diplomát. A tavalyi felvételi eljárásban a gazdaságtudományok után az informatika volt a második legnépszerűbb képzési terület. A legtöbb jelentkezőt 2020-ban a mérnökinformatikus szakokra vették fel.  Friss adatok szerint a 2017-2018-ban diplomázott informatikusok több mint 92 százaléka dolgozik vagy tanul. Kevesebb mint egy százalékuk álláskereső, az átlagos elhelyezkedési idő alig több mint egy hónap. A foglalkoztatottak több mint 94 százaléka diplomás munkakörben, idehaza dolgozik, bruttó jövedelmük átlaga 487 775 forint az ITM adatai szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis weboldalak: így jutnak be a kártevők az eszközeinkbe II.

vas jan 24 , 2021
Annak érdekében, hogy segítsék a fenyegetések elleni küzdelmet, az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerekből és taktikákból, amelyekkel ráveszik a mit sem sejtő netezőket az adataik biztonságát veszélyeztető kártevők letöltésére. A kiberbűnözők előszeretettel álcázzák magukat híres márkáknak vagy szervezeteknek, hogy minél több gyanútlan áldozatot tudjanak rávenni a rosszindulatú […]
Támadó weboldal

És még ez is...