SMS-küldési rendszer: Bakondi újítana

 

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója olyan SMS-küldési rendszert szeretne kialakítani, amely képes egy adott balesetnél célirányosan tájékoztatni a bajbajutottakat. Erről a országos katasztrófavédelem vezetője vasárnap este a Hír TV Versus című műsorában beszélt. Bakondi a Hír TV műsorában elmondta: a katasztrófavédelemnél jelenleg is működik egy úgynevezett pajzs riasztási és bevetési rendszer, amely révén SMS-t tudnak küldeni a kárhelyszín közelében élő önkéntes tűzoltóknak. Bakondi ezt a rendszert szeretné továbbfejleszteni olyan módon, ahogy a határátlépésnél történő hálózati üdvözlő SMS-ek rendszere is működik. A cél az lenne, hogyha mondjuk az M1-es autópálya egy körülhatárolható, harminc kilométeres részén van dugó, a szerver képes legyen elkülöníteni és leválasztani az érintetteket, hogy csak a baleset helyszíne körül várakozó, illetve bajba került embereket tudják tájékoztatni – mondta az OKF főigazgatója az MTI-nek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre ismét tíz megyére adott ki figyelmeztetéseket havazás és a várható hófúvás miatt. Ezek között Tolna és Baranya megyére a havazás mennyisége miatt elsőfokú, az erős hófúvás miatt pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Az OKF emiatt azt kéri, hogy ebben a két megyében aki teheti ne induljon útnak. Továbbá azt kérik, hogy reggel indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, továbbá figyeljék a hatóságok tájékoztatóit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brüsszel rászállt az Apple-re

hét márc 25 , 2013
  Vizsgálat alá vette versenyjogi szempontból az Európai Bizottság az Apple iPhone és iPad értékesítési gyakorlatát – írta a Bloomberg üzleti hírügynökség nyomán az MTI. Az EB “vizsgálja a helyzetet és figyelemmel követi a piaci fejleményeket” – írta Antoine Colombani, a testület versenyjogi biztosának szóvivője a Bloomberg kérdésére e-mailben küldött […]
iPhone

Friss, ropogós