Skynet – Az emberek együtt fognak működni a robotokkal

Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműködni velük – derül ki egy friss felméréséből.

Az eredmények azt mutatják, hogy az emberek nem félnek a mesterséges intelligencia (AI) használatától, a robotokkal való kapcsolattartástól, illetve a munkájuk elvesztésétől a mesterséges intelligencia miatt. A kutatásból az is kiderült, hogy jelentős különbség van a mesterséges intelligencia munkahelyi és otthoni használatának elterjedtsége között: míg a magánéletében az emberek hetven százaléka használ valamilyen AI technológiát, a hr-szakemberek csupán hat százaléka alkalmazza a mesterséges intelligenciát, és csak a munkavállalók 24 százaléka vesz igénybe valamilyen AI-megoldást a munkahelyén.

A megkérdezettek a mesterséges intelligencia legnagyobb hasznának a nagyobb termelékenységet jelölték meg. A következő három év távlatában a munkavállalók 59 százaléka szerint a mesterséges intelligencia növelni fogja a vállalatok működési hatékonyságát, ötven százaléka szerint gyorsabbá teszi a döntéshozatali folyamatokat, 45 százaléka szerint jelentősen csökkenti a költségeket, negyven százaléka szerint pedig jobb ügyfélélményeket tesz lehetővé. A megkérdezett hr-vezetők 27 százaléka szerint a mesterséges intelligencia pozitív hatással lesz a tanulásra, 26 százaléka szerint a teljesítménymenedzsmentre, 18 százalékuk szerint a bérszámfejtésre, valamint 13 százalékuk szerint a munkaerő toborzására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online számlaadat-szolgáltatás: közeledik a türelmi időszak vége

sze júl 18 , 2018
Közeledik az online számlaadat-szolgáltatásra adott türelmi időszak vége – hívja fel a figyelmet a Deloitte. A tanácsadó cég közleményében ismerteti: bár július 1-jén életbe lépett az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 31-ig haladékot adott azoknak, akiknek még nem sikerült megteremteniük a kötelezettség teljesítéséhez szükséges feltételeket. […]
számlatömb

És még ez is...